Список бажань
Ваш список бажань поки порожній. Додавайте товари, що сподобалися в бажані чи авторизуйтесь , якщо додавали товари раніше
Список бажань
Ваш список бажань поки порожній. Додавайте товари, що сподобалися в бажані чи авторизуйтесь , якщо додавали товари раніше
NEWS

5 порад автомобілістам

22 / 06 / 2020

№1. Як же приємно у жаркий день сісти до салону автомобіля, повітря в якому охолоджується системою кондиціонування. З часом водій та пасажири можуть відчути характерний неприємний запах при ввімкненій системі циркуляції повітря, що свідчить про необхідність її очищення й дезінфекції.

Справа в тому, що у процесі експлуатації канали та випаровувач автокондиціонеру накопичують цвілеві спори, хвороботворні мікроорганізми й частинки пилу, що при його ввімкненні потрапляють до салону в супроводі затхлого запаху. А вдихання забрудненого повітря загрожує зараженням дихальних шляхів та появою алергічних реакцій.

Своїми руками впоратися з проблемою можна за допомогою пінного очищувача кондиціонера Mannol. Цей простий і доступний кожному автомобілісту метод допоможе швидко позбутися патогенного середовища та забруднень у зовнішніх та внутрішніх пристроях кліматичної системи, а також нейтралізувати неприємні запахи і надовго усунути причину їх повторної появи. Варто зазначити, що даний очищувач підходить для обробки не тільки автомобільної, а й побутових систем кондиціонування.

№2. Чим більше пробіг автомобіля, тим вище ймовірність того, що будь-який з сальників двигуна дасть течу через надмірний знос, втрату еластичності або пересихання. Це загрожує потраплянням моторної оливи до камери згоряння, картеру зчеплення, з подальшим забрудненням диску й іншими неприємними наслідками.

Окрім заміни пошкодженого сальника, усунення такої проблеми передбачає розбирання, промивання, дефектовку та збирання ДВЗ, з подальшою заміною мастильного матеріалу. Саме тому без професійних навичок і спеціальних інструментів відновити його працездатність не вдасться. А ремонт мотору на СТО — це завжди значні витрати для автовласника.

Виходом зі сформованої ситуації може стати використання спецзасобу «Стоп-теча» для двигуна Hi-Gear, який швидко зупиняє течу оливи через сальники та прокладки за допомогою відновлення їх герметичності і еластичності. Він не впливає на експлуатаційні властивості мастильного матеріалу та не викликає надмірного набрякання ущільнювачів.

№3. Однією з основних функцій моторної оливи є захист конструктивних елементів силового вузлу від відкладення твердих окислів та нагароутворення. На появу шкідливих забруднень у робочому середовищі двигуна впливає не тільки хімічна деградація мастила, а й продукти повного й неповного згоряння палива.

Крім того, у процесі експлуатації мастильний матеріал накопичує продукти зносу металу та вироблення присадок, які через недостатню фільтрацію викликають зниження потужностної віддачі, збільшення прориву газів до картеру, надмірну витрату оливи та погіршення параметрів викидання відпрацьованих газів. А тверді частинки низько- й високотемпературного шламу забивають маслоприймач, провокуючи масляне голодування, перегрівання та посилений знос ДВЗ.

Використання промивної оливи ZIC Flush перед плановою заміною моторної техрідини і фільтру допоможе ефективно видалити залишки відпрацьованого мастила, у т.ч. продукти його розкладання, горіння та хімічної деградації. Даний засіб також підходить для промивання деталей трансмісії.

№4. Навіть найнадійніші автотранспортні засоби можуть проявити перші ознаки зносу ДВЗ вже після 100-150 тис. км пробігу. Більшості власників автомобілів з великим пробігом знайомі такі неприємні явища, як стукіт і скрегіт під капотом, підвищена витрата оливи й палива, запах гару та інтенсифікація вихлопного диму.

Використання присадки Bardahl B2 допоможе максимально відсунути момент появи Check Engine на приладовій панелі, зберігши працездатність мотору з великим пробігом на тривалий термін. Вона відновлює компресію і потужностний потенціал силового вузлу, знижує коефіцієнт тертя між сполученими деталями, нейтралізує сторонні шуми та диміння.

Присадка сумісна з двигунами, що працюють на бензині, дизелі та газі (LPG). Вона добре поєднується з синтетичною, напівсинтетичною і мінеральною оливою, не впливаючи на її мастильно-захисні властивості. До складу речовини входять особливі полімери, які підвищують в'язкісно-температурну стабільність автооливи, що сприяє поліпшенню прийомистості та динамічних показників двигуна.

№5. Кожний автомобіль час від часу потребує комплексного очищення кузовних елементів і салону, а також профілактики та реанімування деяких вузлів. Багато автовласників переймаються тим, що для обробки окремих механізмів підходять різні суміші з певними технічними характеристиками, купувати які у великій кількості зовсім не економічно.

Універсальна змазка Chempioil W-40 Lubricant, що є аналогом усім відомого WD-40, допоможе вирішити багато автотехнічних проблем, уникнувши при цьому зайвих витрат. Ефективна суміш швидкопроникаючих розчинників та олив витісняє вологу, усуває оксиди і забруднення, оберігаючи оброблювані ділянки від корозійних уражень. Вона цілком інертна до гумових, пластмасових, лакофарбових та металевих поверхонь.

За допомогою даного засобу можна полегшити ходу склоочисників, повернути еластичність дверним ущільнювачам, запобігти заклинення замків і т.д. А розпорошивши його на гальмівні механізми, двигун з навісним обладнанням та контакти електропроводки, можна забезпечити тривалу безперебійність експлуатації «залізного коня».